LET OP! Veel niet raszuivere Savannahs in omloop.

De laatste tijd zijn er veel niet raszuivere Savannahs in omloop, er worden veel kruisingen aangeboden als zijnde savannah. Ook worden er nog steeds A of B katers ingezet op bijvoorbeeld hogere generaties (F1 en F2) dan zie je eigenlijk als liefhebber niet dat hier een ander ras doorheen zit, en dit vinden wij ontzettend misleidend.

Voorbeeld een F1 A X F5 B geeft F2 B kittens, dit lijkt raszuiver maar dat is het niet omdat de kater een B kater is, dat houd in dat de grootvader een ander ras is, in de meeste gevallen is dit de bengaal of de occicat. Een ander voorbeeld F1 A X F7 SBT geeft F2 B kittens maar deze zijn wel raszuiver, mits in moeder geen andere rassen zitten met uitzondering van de serval.

Een goede fokker fokt alleen met SBT katers om zo alle raskenmerken in de savannah kat te houden. SBT houd in minimaal 3 generaties savannah in de stamboom. (lees hier meer over stamboek codes)

Let daarom heel goed op waar je een Savannah koopt, heeft de Savannah geen stamboom dan weet je eigenlijk al dat het niet klopt en dat de Savannah niet raszuiver is en waarschijnlijk een kruising. Een kruising is GEEN Savannah trap hier niet in, want je hebt niet de karaktereigenschappen die je graag wilt zien bij een Savannah. En in de meeste gevallen als er word gefokt zonder stamboom dan zit er ook een fokverbod op de kat.

Als een fokker zuiver fokt zonder kruisingen (met uitzondering van de serval) dan zou je de onderstaande generaties tegen komen.

  • F1 A
  • F2 B
  • F3 C
  • F4 SBT
  • F5 SBT
  • F6 SBT
  • F7 SBT
  • F8 SBT

Hieronder ziet u een rastypische Savannah, dit is RW SGC. CatVision Ramsey a Miti zij is een F4 SBT Savannah. Zoals u ziet heeft zij grote rechte oren een goed profiel, lange benen een lang en slank lichaam en geen strepen. Ramsey is heel goed beoordeeld op show en heeft veel prijzen behaald. Ook hebben we haar stamboom bijgevoegd, zodat u kan zien hoe een stamboom eruit hoort te zien van een SBT Savannah