WAARSCHUWING koop geen kat op afbetaling!

SERVAL OP AFBETALING 
Ee worden op dit moment servals aangeboden op afbetaling vanaf 700 euro…
Koop GEEN serval op afbetaling het is een levend dier en geen product wat je op afbetaling koopt! Een serval is een kat die veel geld kost en het is niet alleen de aanschaf maar ook het onderhoud. Een serval eet voor gemiddeld 200 euro per maand aan rauw vlees en suplimenten en heeft ook een eigen verblijf nodig waar de nodige kosten en eisen aan zitten +- 4000 euro. Ook hebben servals speciale behoeftes en het is heel belangrijk als je voor een serval gaat dat je weet waar je aan begint! Het zijn GEEN knuffel katten! Ook vraagt deze fokker veelste veel geld voor een serval, een serval kitten kost gemiddeld 4500 euro als kitten, en geen 6750 euro als volwassenen…
Wij zagen dit op marktplaats staan en hebben meteen een officiële klacht in gediend bij de Savannah vereniging waar hun aangesloten waren. Hun hebben de desbetreffende fokker uit hun vereniging gezet en dat is goed! Zulke fokkers horen niet in een Savannah vereniging thuis! We hopen alleen nog wel feedback te krijgen op onze e-mail
DIEREN OP AFBETALING 
Ik zag op marktplaats dat de fokker die de servals op afbetaling aanbieden nu ook Bengalen en Selkirk rex katten aanbieden op afbetaling vanaf 100 euro?  dit maakt mij zo boos, hoeveel dieren moeten nog verkeerd terecht komen?? We hebben het hier over levende dieren met gevoel en recht op een geweldig leven!
Het probleem is vaak met dieren op afbetaling dat als er iets met het dier is (bijvoorbeeld ziekte) dat mensen in de problemen komen met de dierenarts kosten maar ook met voeding etc. Als je ziet dat er dieren worden aangeboden op afbetaling vermijd deze fokkers! Dit gaat niet meer om liefde voor de dieren.. maar om zo snel mogelijk katten verkopen en geld verdienen
GOEDKOOP OF DUURKOOP 
Word een kat te goedkoop aangeboden meestal klopt dit niet, bedenkt altijd goedkoop kan duurkoop zijn. Het diertje zou ziek kunnen zijn bijvoorbeeld, of is niet raszuiver. Er zijn richtprijzen voor Savannahs en servals tuurlijk kan hier vanaf geweken woorden door verschil in kwaliteit. Maar zit er een enorm prijsverschil in vraag je dan af klopt dit wel?
ADVIES EN TIPS 
Ons advies is:
– verdiep je altijd goed in het ras waar je interesse in hebt.
– Koop geen kat als impuls aankoop maar weet waar je aan begint.
– Kijk of ze in het bezit zijn van een diploma vakbekwaamheid hond en kat (dit is verplicht vanaf 2020)
– Is de fokker bedrijfsmatig dan zijn ze in het bezit van de juiste papieren en dragen netjes belasting af.
– Kijk of de desbetreffende fokker lid is van een erkende vereniging.
– Vraag rond en kijk of je meer informatie kan verzamelen over de fokker.
Voor vragen mag u altijd contact op nemen en we zullen zoveel mogelijk helpen zover we kunnen. We zullen advies en tips geven en mee kijken naar een geschikt kitten of herplaatser voor u, samen houden we de Savannah en serval wereld correct