Ons kittenbeleid

Bent u geïnteresseerd in een kitten van onze cattery? dan vragen wij u om ons kittenbeleid goed door te lezen. U vindt hier meer informatie terug omtrent het reserveren/kopen van een kitten en over wat wij belangrijk vinden wat betreft de nieuwe thuis van onze kittens.

Onze kittens groeien op in de woonkamer, de eerste 2 a 3 weken brengen ze door in de bevallingskamer zodat moeder alles rust heeft om voor haar kittens te zorgen, na 2 a 3 weken krijgen ze een plekje in de woonkamer in de kitten ren na ongeveer 4 weken komen ze uit de werpkist om langzaam alles te ontdekken, ook is dit een belangrijk moment om zindelijk te worden. Als ze ongeveer 5 a 6 weken zijn mogen ze, net als al onze katten, vrij door het hele huis. Doordat de kittens in de woonkamer opgroeien raken ze gewend aan alles wat bij het dagelijks leven hoort, zoals de tv, stofzuiger, visite etc.

Wij werken met een verkoopcontract. Het contract biedt u als koper o.a. dat u een raszuivere en gezonde Savannah aankoopt met 2 jaar garantie, voorzien van een Europees paspoort en stamboom, met alle vaccins, ontworming, enzovoort.

Wij doen er alles aan om onze kittens goed gesocialiseerd af te leveren aan de nieuwe eigenaren.

Voordat u een Savannah kitten aanschaft, verdiept u zich dan eerst goed in de Savannah kat. Wat hun behoeftes zijn en welke generatie het beste bij u past, wij kunnen u hier ook in adviseren

Savannah kittens
Savannah kittens

Wachtlijst

Wij werken met een wachtlijst voor onze kittens, omdat wij willen dat de keuze van een kitten een weloverwogen besluit is, en geen impulsieve aankoop, klik hier voor onze voorwaarden

Wij plaatsen alleen mensen op de wachtlijst als wij telefonisch contact hebben gehad, maar liever als u bij ons bent langs geweest voor een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit bezoek of telefonische gesprek kijken we of er een wederzijdse klik is.

Wanneer wij zelf een kitten uit een nestje willen houden, hebben wij recht op de eerste keus.

Savannah kittens

Prijsindicatie van Savannahs

Generatie Huisdier Fokker (female) Fokker (male)
F2 B € 5000 – 6000 € 7000 – 8500 Niet vruchtbaar
F3 C € 3250 – 3500 € 4500 – 5000 Niet vruchtbaar
F4 SBT € 2250 – 2500 € 3500 – 4000 Niet vruchtbaar
F5 SBT € 1750 – 2000 € 2750 – 3500 € 4500 – 6500
F6 SBT € 1000 – 1500 € 2500 – 3250 € 4000 – 6000
F7 SBT € 1000 – 1500 € 2500 – 3250 € 4000 – 6000

De prijzen worden aan de hand van de bloedlijn en de kwaliteit van het kitten en patroon bepaald, informeer altijd naar de juiste prijs.

Prijzen zijn exclusief castratie / sterilisatie en rabiës vaccinatie voor het buitenland.

Savannah kittens
Savannah cats

Kitten bezoeken

Tijdens de eerste weken is een kitten heel kwetsbaar en vatbaar voor ziektes van buitenaf, we willen hierin dan ook zo min mogelijk risico’s nemen en ontvangen pas vanaf 6 weken bezoek. Nadat ze een leeftijd van 6 weken hebben bereikt zie je ook meer van het karakter van de kittens.

Tijdens deze eerste 5 weken is het echter wel reeds mogelijk om een optie te nemen op één van onze kittens, mensen die op de wachtlijst staan krijgen wel eerst de kans om een optie te nemen op een kitten.

Wij posten dagelijks foto’s en filmpjes van onze kittens op de Facebook pagina, zo kunt u uw kitten makkelijk volgen.

LET OP: voordat u bij ons op kitten bezoek komt vragen wij om GEEN andere catteries te bezoeken op dezelfde dag, ook vragen wij om schone kleding aan te trekken die niet in aanraking is geweest met andere dieren (ook niet uw eigen dieren). U kan immers, zonder het zelf te weten, op deze manier een virus of ziekte binnenbrengen met alle gevolgen van dien voor onze kwetsbare kittens.

Kitten reserveren

Als de kittens geboren zijn brengen wij de mensen op de wachtlijst hiervan op de hoogte. We maken dan, in volgorde van de wachtlijst, een afspraak om de kittens te komen bekijken.

Wij houden ons te allen tijde het recht om de koop te annuleren en te weigeren als wij er geen goed gevoel bij hebben. Wij hechten er grote waarde aan dat onze kittens in hun nieuwe huis minstens net zo liefdevol en goed verzorgd worden, als dat ze bij ons gewend zijn. Mochten wij hierover twijfels hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar of als blijkt dat de nieuwe eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan gaat de koop niet door.

Aangezien wij onze kittens een lang en gezond leven toewensen mogen ze alleen verhuizen naar nieuwe eigenaren die hun katten niet los buiten laten.

Mocht u tijdens of na het bezoek besluiten een kitten van ons te willen adopteren kunt u een optie nemen op het kitten. De termijn van optie wordt in overleg bepaald. Tijdens deze termijn kunt u nog eens rustig nadenken voor uw definitief beslist. Mocht u besluiten een kitten te kopen vragen wij een aanbetaling van van 25% van het aankoop bedrag, het kitten is dan gereserveerd.

De aanbetaling wordt NIET terugbetaald als u na de reservering van de koop afziet. Totdat de aanbetaling ontvangen is blijft de status van het kitten in optie en is de koop niet definitief. Zodra de aanbetaling ontvangen is, is de koop definitief en is het kitten gereserveerd

Na de reservering zullen wij u regelmatig op de hoogte houden door middel van foto’s en video’s. Het spreekt voor zich dat u tijdens de periode dat het kitten nog niet mag verhuizen altijd (op afspraak) welkom bent om uw kitten(s) te komen bezoeken en te knuffelen.

Savannah cats

De verhuizing

Als het kitten minimaal 13 weken oud is, mag het verhuizen het kitten is dan volledig ingeënt, gechipt, meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

Het kitten krijgt:
– Een Europees paspoort
– Een verkoopcontract Nederlands of Engels
– Een stamboom met eigendomsbewijs
– Een uitgebreid verrassingspakket
– Korting op een krabpaal bij petrebels
– 10 % korting op een fotoshoot bij Cat’chy Images
– Een maand verzekering bij petplan (Alleen Nederland)

Savannah cats

Na de verhuizing

Ook na de verhuizing blijven wij graag op de hoogte van het welzijn van onze kittens. Wij waarderen het ook zeker als we foto’s en video’s toegestuurd krijgen.
Bij eventuele vragen en/of problemen willen wij u graag helpen om samen naar een oplossing zoeken.
Wij hebben het kitten gedurende de eerste maanden hier in huis intensief verzorgd en meegemaakt, dus de kans is groot dat wij, hierin het beste advies kunnen geven.

Ondanks dat wij het nieuwe personeel voor onze kittens zorgvuldig uitzoeken, begrijpen wij dat er een situatie kan ontstaan waardoor het kitten/kat niet meer bij zijn huidige eigenaar kan blijven wonen. Wij verwachten wel dat wij de eerste zijn die worden ingelicht, en de mogelijkheid hebben de kat terug te nemen of te helpen om een nieuw huisje te vinden, als een kat uit onze cattery mogelijk herplaatst moet worden.