Ons kittenbeleid

We vragen u om ons kittenbeleid grondig na te lezen alvorens interesse te tonen in één van onze kittens. U vindt hier wat meer informatie terug omtrent het reserveren/kopen van een kitten, hier vind u ook de prijzen van onze kittens.

Wij werken met een verkoopcontract. Het contract biedt u als koper o.a. dat u een raszuivere en gezonde Kurilian Bobtail aankoopt met 2 jaar gezondheidsgarantie, voorzien van een Europees paspoort en stamboom, met alle vaccins, ontworming, enzovoort.

Onze kittens groeien op in de woonkamer. De eerste weken brengen ze door in de werpkist in de bevallingskamer, van waaruit ze na een paar weken in de kitten ren mogen in de woonkamer. Als ze groot genoeg zijn mogen ze, net als al onze katten, vrij door het hele huis. Doordat de kittens in de woonkamer opgroeien raken ze gewend aan alles wat bij het dagelijks leven hoort, zoals de tv, stofzuiger, visite etc.

Omdat er zo weinig Kurilian bobtail fokkers in Nederland zijn en het ras nog erg onbekend is, worden onze kittens verkocht aan liefhebbers & fokkers, maar ook aan opstartende catteries, wij ondersteunen nieuwe fokkers hier graag in.

Wij plaatsen onze Kurilian Bobtails liever niet als enige kat, dit ras is graag samen met andere katten, dus onze voorkeur gaat uit naar iemand die al een kat heeft.

Kurilian Bobtail
Kurilian bobtail

Wachtlijst

Wij werken met een wachtlijst voor onze kittens, omdat wij willen dat de keuze van een kitten een weloverwogen besluit is, en geen impulsieve aankoop.  Klik hier voor onze voorwaarden

Wij plaatsen alleen mensen op de wachtlijst als wij telefonisch contact hebben gehad, maar liever als u bij ons bent langs geweest voor een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit bezoek of telefonische gesprek kijken we of er een wederzijdse klik is, na dit gesprek dient u het formulier voor onze wachtlijst in te vullen.

Wanneer wij zelf een kitten uit een nestje willen houden, hebben wij recht op de eerste keus.

Kurilian bobtail

De prijzen van de Kurilian Bobtail

De prijs voor een Kurilian Bobtail kitten als huisdier is vanaf 950 euro.

de prijzen van fokpoezen en dekkaters zijn op aanvraag

Bij heel fraaie exemplaren kan de prijs juist hoger zijn en met een klein schoonheidsfoutje juist lager zijn.
Prijzen zijn onder voorbehoud, informeer altijd telefonisch naar de juiste prijs!

Kurilian bobtail

Kitten bezoeken

Tijdens de eerste weken is een kitten heel kwetsbaar en vatbaar voor ziektes van buitenaf, we willen hierin dan ook geen risico’s nemen en ontvangen pas vanaf 6 weken bezoek.

Tijdens deze eerste 5 weken is het echter wel reeds mogelijk om een optie te nemen op één van onze kittens, mensen die reeds op de wachtlijst stonden krijgen wel eerst de kans om een optie te nemen op een kitten.

Wij posten dagelijks foto’s en filmpjes van onze kittens op de Facebook pagina, zo kunt u uw kitten makkelijk volgen.

LET OP = Bij kitten bezoek vragen wij met aandrang om GEEN andere catteries te bezoeken op dezelfde dag. U kan immers, zonder het zelf te weten, op deze manier een virus of ziekte binnenbrengen met alle gevolgen van dien voor onze kwetsbare kittens.

Kitten reserveren

Als de kittens geboren zijn brengen wij de mensen op de wachtlijst hiervan op de hoogte. We maken dan, in volgorde van de wachtlijst, een afspraak om de kittens te komen bekijken.

Wij houden ons te allen tijde het recht om de koop te annuleren en te weigeren als wij er geen goed gevoel bij hebben. Wij hechten er grote waarde aan dat onze kittens in hun nieuwe huis minstens net zo liefdevol en goed verzorgd worden, als dat ze bij ons gewend waren. Mochten wij hierover twijfels hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar of als blijkt dat de nieuwe eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan gaat de koop niet door.

Aangezien wij onze kittens een lang en gezond leven toewensen mogen ze alleen verhuizen naar nieuwe eigenaren die hun katten niet los buiten laten.

Mocht u tijdens of na het bezoek besluiten een kitten van ons te willen adopteren kunt u een optie nemen op het kitten. De termijn van optie wordt in overleg bepaald, tijdens deze termijn kunt u nog eens rustig nadenken voor uw definitief beslist. Wij vinden het belangrijk dat de aanschaf van onze kittens een weloverwogen keuze is. Mocht u besluiten een kitten te adopteren vragen wij een aanbetaling van van 25% van het aankoop bedrag, het kitten is dan gereserveerd.

De aanbetaling wordt NIET terugbetaald als u na de reservering van de koop afziet. Het resterende bedrag dient te worden voldaan bij de overdracht van het kitten. Totdat de aanbetaling ontvangen is blijft de status van het kitten in optie en is de koop niet definitief. Zodra de aanbetaling ontvangen is, is de koop definitief en krijgt het kitten de status gereserveerd.

Indien wij het kitten, om wat voor reden dan ook, niet kunnen plaatsen, wordt de aanbetaling WEL terugbetaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte of overlijden van het kitten.

Na de reservering

Indien u een kitten heeft gereserveerd zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkeling van uw kitten, door middel van foto’s en video’s, het spreekt voor zich dat u tijdens de periode dat het kitten nog niet mag verhuizen altijd (op afspraak) van harte welkom bent om uw kitten te komen bezoeken en te knuffelen. Wij stellen ons huis open voor bezoek en als u wekelijks langs wilt komen voor uw kitten is dit geen probleem, wij hebben graag eigenaren die enthousiast zijn over hun kitten.

Kurilian bobtail

De verhuizing

Als het kitten minimaal 13 weken oud is mag het verhuizen en brengen wij het kitten naar zijn/haar nieuwe huis, het kitten is dan volledig ingeënt, gechipt, meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

Het kitten krijgt:
– Een Europees paspoort
– Een verkoopcontract Nederlands / Engels
– Een stamboom met eigendomsbewijs
– Een uitgebreid verrassingspakket
– Korting op een krabpaal bij petrebels

– 15 % korting op een fotoshoot bij kattenfotografie.com

– Een maand verzekering bij petplan (Alleen Nederland)

Kurilian bobtail

Na de verhuizing

Ook na de verhuizing blijven wij graag op de hoogte van het welzijn van onze kittens. wij waarderen het ook als we foto’s en video’s toegestuurd krijgen.
Bij eventuele vragen en/of problemen willen wij u graag helpen en samen naar een oplossing zoeken, omdat wij onze verantwoordelijkheid als fokker hierin willen nemen.

Ondanks dat wij het nieuwe personeel voor onze kittens zorgvuldig uitzoeken, begrijpen wij dat er in uitzonderingsgevallen een crisissituatie kan ontstaan met welke achtergrond dan ook. Wij verwachten wel dat wij de eerste zijn die worden ingelicht en de mogelijkheid hebben de kat terug te nemen als een kat uit onze cattery mogelijk herplaatst moet worden.

Kurilian bobtail