Kurilian Bobtail (KBS/KBL)

De Kurilian Bobtail-korthaar(KBS) is een natuurlijk ras, dat sporen nalaat zijn voorouders naar het Russische schiereiland Kamtsjatka, de Koerilen en het eiland
van Sakhalin. Deze kat heeft aanzienlijke uitstraling en staat bekend om zijn pom-pom-achtige staart. De Kurilian Bobtail Longhaar (KBL) is de semi-langharige versie van de ras.

HOOFD: Grote, gematigde gemodificeerde wig met afgeronde contouren, breed op het jukbeenniveau.

Ogen: walnoot, ovaal aan de bovenkant en rond aan de onderkant. Stel in op een kleine hoek tussen de basis van het oor en de punt van de neus. één oogbreedte van elkaar, matig groot. De kleur is duidelijk, briljant, geen relatie met de vachtkleur. Witte katten kunnen blauwe of andere kleur ogen hebben.
Oren: Middelgroot, breed aan de basis, iets naar voren hellend. De afstand tussen de oren is gelijk aan de breedte aan de basis van het oor. Oren zijn driehoekig van vorm, lichtjes afgerond aan de uiteinden, middelgrote oren.
Snuit: Rechthoekige snuit, breder dan lang, licht afgerond met een duidelijk profiel.
Kin: goed ontwikkelde brede kin. Een beetje afgerond in het profiel.
Neus: middelmatig lang, breed en recht.
Profiel: plat tot altijd zo licht afgerond voorhoofd met een heel lichte dip in de ogen en een rechte neus.

LICHAAM: Gemiddeld tot groot, compact

Lichaam: Compact lichaam de borst is breed. Rug mag licht gewelfd zijn, romp iets verhoogd. Vrouwtjes kunnen merkbaar kleiner zijn als katers.
Benen: Benen medium in lengte, De achterbenen zijn langer dan voorkant. Poten vormen bijna een vierkant met het lichaam.
Voeten: afgeronde poten.
Staart: Bestaat uit een of meer knikken of bochten of een combinatie daarvan, en verschijnt als een pom-pom of borstel. ZICHTBARE staartlengte met de vacht van 3 tot 8 cm voor de korthaar en tot 10 cm voor het (KBL). Kan stijf of flexibel zijn of een combinatie van beide (gedeeltelijk stijf, gedeeltelijk
flexibele). Omvang en vorm van de staart moeten correct zijn met het algemene uiterlijk van de kat. De staart bestaat de staart uit ten minste 2 wervels, met ten minste één knik of curve of een willekeurig aantal combinaties

Vacht:

Lengte: (KBS): korte haren op de staart. (KBL): Semi-lang, teenpluimen en kraag zijn wenselijk. Staart: vol en pluizig.
Textuur: (KBS): zacht, zijdeachtig, plat liggend, veerkrachtig zonder een pluche dicht gevoel, matige ondervacht. (KBL): Fijne, zijdeachtige, plat liggende, matige ondervacht.
Kleur: alle traditionele kleuren geaccepteerd. Elke hoeveelheid wit is toegestaan, inclusief maar niet beperkt tot: bles, medaillons, borst, buik of poten op elke geaccepteerde vachtkleur.

Algemene beschrijving:

De Kurilian Bobtail is een van nature voorkomende kortstaart kat met een aanzienlijke uiterlijk die een compacte lichaam vertonen.
De indruk die je krijgt bij het bekijken van de Kurilian Bobtail is gezondheid en kracht. Dit ras staat bekend als een geweldige jager en visvanger.
Ze zijn aanhankelijk en actief en moeten in het gezelschap zijn van hun mensen.

Toelatingen:

Standaard geeft de voorkeur aan het mannetje. Er moet rekening worden gehouden met het verschil in grootte tussen het mannetje en het vrouwtje. Het ras is langzaam om volwassen te worden. Zorg voor een breder hoofd- en oorstel op volwassen katers. Lynx tips toegestaan ​​op oren. Laat tot 10 cm staartlengte toe voor “snag” of “spiraal” staarten, tel de lengte van alle knikken en
bochten, indien de zichtbare lengte niet langer is dan 8 cm voor korthaar of 10 cm  voor langharig.

Niet toegestaan:

Staartlengte die meer dan 14 centimeter [werkelijke lengte] of minder dan 2 wervels is. Een vertraagd bobtail-effect. Extreem gebogen rug. Slank of oriëntaal in lichaamstype en hoofdtype. Romeinse neus. Korte achterpoten.

Diskwalificeren (DQ):

Afwezigheid van een staartbeen. Vervormingen van de wervelkolomwervels. Elke staart zonder knik of kromming. Staarten langer dan 14 centimeter.

Puntentelling

LICHAAM
Torso (9)
Poten (8)
Staart (15)
Beenderen (4)
Spierstelsel (4)

HOOFD
Vorm (10)
Ogen (5)
Oren (10)
Snuit / Kin (9)
Neus / Profiel (6)

VACHT / KLEUR
Lengte (7)
Textuur (10)
Kleur / Patroon (3)

CATEGORIE: Traditioneel.
DIVISIE: Alles.
KLEUREN: Alle traditionele kleuren.
TOEGESTANE OUTCROSSES: Geen